Wie is Anita?

‘Ik zie fotografie als een ontdekkingsreis en puzzeltocht ineen‘

HET LICHT DAT WENKT UIT DE VERTE, OORSPRONG VAN ONS, OPROEPT TOT INTENSE AANDACHT, UIT DE VERVREEMDING, UIT DE VERSTROOIING.

Ik ben Anita van der Palen-Hahyary. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. 

Ik volg mijn hart

Details, dieptewerking, schaduwpartijen, lijnenspel, mensen, vormen, structuren, (on)gewone dingen waar mensen aan voorbij gaan leg ik het liefst vast.

Laat mij gewoon langs de weilanden paaltjes (doe ik mijn naam eer aan) met prikkeldraad waar een bosje schapen-/ponyhaar aan hangt fotograferen of een wasgoedlijn met haar wasknijpers en hier word ik blij. Of een doodnormale grijze afvalcontainer achter een bedrijfspand, waarvan ik de schoonheid zie waar de reflectie van het slot in het plasje water te zien is. Een schaduw hand op een vervallen muur, een grassprietje dat uit een bankje groeit, hoe vaak kom je dat tegen? Zo kan ik er nog een aantal noemen uit mijn fotoarchief. 

Genieten van de omgeving waar ik ben en alles om mij heen bekijken, zien en observeren. Fotomomenten vastleggen. Foto’s maken – op fotopad gaan – betekent voor mij:

 • Bewustwording
 • Even bij stilstaan
 • In het NU zijn
 • Vrijheid
 • Focus en aandacht
 • Plezier en blijheid
 • Enthousiasme
 • Gemoedsrust
 • Ontspanning
 • Energie
 • Nieuwsgierigheid

Ik vind het leuk mensen te ontmoeten, hen te inspireren, geïnspireerd te raken. Mijn opgedane kennis te delen met anderen.

De jaarlijkse kunstmarkten – Volkspark Enschede, Tuindorp rondom de vijver Hengelo (juni) en het Cultureel Straatfestival Delden (september) – waar ik met kunstvorm fotografie met veel plezier en trots sta, kunnen helaas dit jaar niet plaatsvinden, wat natuurlijk jammer is. Net als de Military Boekelo – de Cross Country – wat voor mij het hoogtepunt event van het jaar is. Hopelijk gaan deze activiteiten volgend jaar door.

Ik ben trots en blij op hetgeen ik doe. Een tevreden opdrachtgever met een glimlach op zijn/haar gezicht. Daar doe ik het uiteindelijk voor. Van fotografie raak ik niet uitgeleerd. Het is een oneindig leer-, en ontwikkelproces.

Ik zie fotografie als een ontdekkingsreis en puzzeltocht ineen; juist op pad te gaan en de passende stukjes bij elkaar zien te zoeken. Een spannende en soms verrassende zoektocht. Door mijzelf continue te vernieuwen en te ontwikkelen blijf ik alert. Hieruit haal ik meerwaarde en voldoening.

Mijn drijfveer is

Just Be Creative

PORTRET

Human Nature

PRODUCT

Brand los

AMBACHT

Alles bij de hand

CONTACT

Vraag naar de mogelijkheden

studio APHart

Met Infinity Wall, ook te huur