Wie is Anita?

‘Ik zie fotografie als een ontdekkingsreis en puzzeltocht ineen‘

HET LICHT DAT WENKT UIT DE VERTE, OORSPRONG VAN ONS, OPROEPT TOT INTENSE AANDACHT, UIT DE VERVREEMDING, UIT DE VERSTROOIING.

Ik ben Anita van der Palen-Hahyary. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. 

  Ik volg mijn hart

Details, dieptewerking, schaduwpartijen, lijnenspel, mensen, vormen, structuren, (on)gewone dingen waar mensen aan voorbij gaan leg ik het liefst vast.

Laat mij langs weilanden de palen (doe ik mijn naam eer aan) met prikkeldraad, waar een bosje schapen-/ponyhaar aan hangt fotograferen. Of een grijze afvalcontainer, waar de reflectie van het slot in het plasje water te zien is.

Foto’s maken door op fotopad te gaan – betekent voor mij:

 • Bewustwording
 • In het NU zijn
 • Stilstaan
 • Vrijheid
 • In balans zijn
 • Focus en aandacht
 • Plezier en blijheid
 • Enthousiasme
 • Gemoedsrust
 • Ontspanning
 • Energie
 • Nieuwsgierigheid

De jaarlijkse kunstmarkten – Volkspark Enschede, Tuindorp rondom de vijver Hengelo (juni) en het Cultureel Straatfestival Delden (september) – waar ik met kunstvorm fotografie met veel plezier en trots sta, konden helaas in 2020 niet plaatsvinden, wat natuurlijk jammer is. Net als de Military Boekelo – de Cross Country – wat voor mij het hoogtepunt evenement van het jaar is. Hopelijk gaan deze activiteiten dit jaar door.

Ik ben trots op hetgeen ik doe. Een tevreden opdrachtgever met een glimlach op zijn/haar gezicht. Daar doe ik het uiteindelijk voor. In fotografie raak ik niet uitgeleerd. Het is een oneindig leer-, en ontwikkelproces.

Ik zie fotografie als een ontdekkingsreis en puzzeltocht ineen; door juist op pad te gaan en de passende stukjes bij elkaar te zoeken. Een spannende en verrassende zoektocht. Door mijzelf continue te vernieuwen en te ontwikkelen blijf ik alert. Hieruit haal ik meerwaarde en voldoening.

Mijn drijfveer is

Just Be Creative

PORTRET

Human Nature

PRODUCT

Brand los

AMBACHT

Alles bij de hand

CONTACT

Vraag naar de mogelijkheden

studio APHart

Met Infinity Wall, ook te huur