JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Fotografie


ambacht - Oldtimer restaurateur (1)


 


 

Oldtimer restaurateur Benno Maathuis

Benno Maathuis zit 25 jaar in het vak van oldtimerrestaurateur in Enschede. Oldtimers weer zo goed als splinternieuw maken. Daar gaan ontzettend veel manuren in zitten; restauratie is een vak apart. Hij doet dit met enorme passie, plezier en gedrevenheid.

‘Prachtig. Oldenzaal heeft een mooi basiliek en in Giethoorn is de natuur en de omgeving weer prachtig. Ik ben in Glanerbrug geboren. Ik kom uit deze hoek. En het bevalt me goed. Sommige mensen zijn aardig, sommige niet. Ik ben mijn zaak uit armoe begonnen - ik kon niet voor een baas werken. Als een baas mij iets op de kop gaf, wat ik niet had gedaan, deed ik als eerste weggaan. Mijn vader had vroeger een smederij. Ik probeerde dus zelf iets op te zetten. Dat is nu 25 jaar geleden en het bevalt me nog steeds goed.

Karen, Benno’s partner en vriendin:  ‘Ik vind het fijn dat Overijssel relatief dun bevolkt is. Geen verkeersdrukte. Ik heb in het Westen gewoond. Als je dan hier terugkomt is dat een verademing. Er zijn minder mensen en ze zijn rustiger. Niet zo gejaagd. Als ik in het Westen een opdracht had, dan verwachtte men eigenlijk dat je gisteren klaar was. En toen ik hier weer kwam, ging ik soms mensen uitleggen: “daar heb ik nu geen tijd voor,” waarop ze dan antwoordden: “Natuurlijk , no problem”. Dat vind ik echt een heel groot verschil.’ www.oldtimerrestauratiebmaathuis.nl

Bekijk de 2 eerder gemaakte fotoreportages geplaatst op hun website getiteld:


dinsdag 15 maart 2016


dinsdag 13 oktober 2015


dinsdag 24 maart 2015