JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Fotografie


ambacht - Hoedenmaker


 


 

Hospers Hoeden

Hoeden couturier Enschede

Alex Hospers, eigenaar van Hospers Hoeden te Enschede, is al 25 jaar hoeden couturier. Hij maakt exclusieve ambachtelijke hoeden. Er komt geen naaimachine aan te pas, het is puur “hand- en hard” werken met naald en garen. Je ziet dat hij van zijn werk houdt; dat straalt hij uit. En je ziet het terug in zijn prachtige unieke creaties.

‘Overijssel is overal. Ik vind veel plekken in Overijssel leuk. Bijvoorbeeld in Bathmen, daar heb je een oud huis, daar zijn wij vroeger geweest met de hoeden. Bij een oude hoedenmaakster. Zwolle vind ik hartstikke leuk, daar heb je een mooi museum en heb je hééérlijk lekkkeruhhh ijs op de markt. Deventer, daar heeft mijn vriend wat mee, daar heeft hij altijd gewoond. Wij zijn echt een beetje verknocht aan Deventer omdat het zulke kleine winkelstraatjes heeft. Enschede vinden wij gewoon hartstikke gezellig. Het leuke van hier wonen is dat je van een dorp zo in het weiland bent of in het bos. Dat is Overijssel. Als ik voor mijn vriend spreek - hij komt uit Spanje - die vond Overijsselse mensen eerst stug, en vond de humor helemaal verschrikkelijk. Maar als je ze eenmaal leert kennen zijn ze heel aardig. Je hebt hier nog ‘noaberschop’. Mensen zijn warm en sympathiek. Je moet ze wel eerst leren kennen.’ www.hospershoeden.nl